A szintetikus E-vitamin, különösen a dl-alfa-tokoferol, tárolása során a vegyület oxidációra való érzékenysége miatt mind a takarmánygyárakban, mind az állattartó telepeken a stabilitással összefüggő problémák merülnek fel. A szintetikus E-vitamin oxigénnek, fénynek és hőnek való kitettsége felgyorsíthatja a szintetikus E-vitamin lebomlását, ami idővel a hatékonyságának csökkenéséhez vezet.
Az organikus, növényi alapú E-vitamin nagyobb stabilitással rendelkezik a szintetikus formákhoz képest, melynek oka, hogy a természetes E-vitamin a tokoferolok és tokotrienolok keverékét tartalmazza, antioxidánsokkal és más növényi kísérő vegyületekkel együtt, amelyek segíthetnek az oxidáció elleni védelemben és a stabilitás fokozásában.
Az AYUVIT-E egy standardizált növényi eredetű E-vitamin készítmény, amely magas biológiai hozzáférhetőségű és stabil természetes E-vitamint és más összetevőket tartalmaz. Az AYUVIT-E segíthet megelőzni az oxidatív sejt- és szövetkárosodást, az izomdisztrófiát, és a baromfi exudatív diathesis (ödémabetegség) kialakulását. Segíthet csökkenteni az elhullást és növelni a hasított test súlyát, optimalizálva a termelékenységet, a növekedést és a takarmányhasznosulást brojlercsirkék és tojótyúkok esetében egyaránt.
JAVALLAT:
- Antioxidánsként betöltött szerepe mellett az E-vitamin bizonyítottan segít fenntartani a szövetek szerkezeti integritását, támogatja az idegrendszer fejlődését, támogatja a reprodukciós folyamatokat és az immunrendszer működését.
- Segíthet megelőzni az E-vitamin-hiányból adódó oxidatív sejt- és szövetkárosodást, az izomdisztrófiát, valamint a baromfi encephalomalaciájának (agylágyulás) és exudatív diathesisének kialakulását.
- Segíthet csökkenteni az elhullást és növelni a hasított test súlyát, optimalizálva a termelékenységet, a növekedést és a takarmányhasznosulást brojlercsirkék és tojótyúkok esetében egyaránt.
- Segíthet javítani a tenyészmadarak szaporodási teljesítményét.
HATÁSMECHANIZMUS:
- A termék gazdag forrása a biológiailag jól hasznosuló növényi eredetű E-vitaminnak.
- A lenmag nemcsak természetes forrása az E-vitaminnak, hanem többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az E-vitamin biológiai hozzáférhetőségének növeléséhez.
- A Moringa oleifera összetevő gazdagok ásványi anyagokban, mint például kalcium, kálium, cink, magnézium, vas és réz.
- Egyéb növényi eredetű vitaminokat is tartalmaz, mint A-vitamin, béta-karotin, B-vitamin, folsav, piridoxin és nikotinsav, valamint C- és D-vitamin.
- A Rosa canina összetevő jó C-vitamin-, E-vitamin- és karotinoidforrás, valamint antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
- A Phyllanthus emblica gyógynövény aktív összetevői antioxidánsként védik a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól.
- A hozzáadott szójalecitin emulgeálószerként működik, mely segít növelni az E-vitamin biológiai hozzáférhetőségét.
REFERENCIATELEPEK: Bábolna SPF brojlertelepe.